Головний зміст

1443523467 1428494086 justice judge lawyer work suit 144239740120У ході сьогоднішнього засідання Кабінет Міністрів ухвалив розроблену Мін’юстом постанову, якою зобов’язав нотаріусів та інших суб’єктів реєстрації перевіряти судові рішення на можливість підробки перед вчиненням реєстраційних дій. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Сьогодні була прийнята дуже важлива антирейдерська постанова. Одна зі схем, яка використовувалася рейдерами, – це підроблені судові рішення, коли рейдери фальсифікували печатки, або йшли на змову з суддею, який видавав рішення, однак не реєстрував його. Ми зобов’язали всіх державних реєстраторів перевіряти рішення судів, які подаються заявниками. Якщо реєстратор відповідне рішення знайде у реєстрі судових рішень, то він вчинятиме реєстраційну дію. Якщо такого рішення не буде – реєстраційна дія не буде здійснюватися», - зазначив очільник Мін’юсту.
 
 
 
Він також повідомив, що сьогодні Міністерство юстиції передало до Національного антикорупційного бюро всі матеріали, які стосуються спроб захоплення майна та бізнесу.
 
 
 
«Дуже важливо, щоб ті особи, які були до цього причетні, понесли відповідальність. Ми також закликаємо НАБУ долучитися до підписання меморандуму між Мін’юстом та Національною поліцією про автоматизований обмін інформацією, щоб мати змогу по гарячих слідах затримувати ділків, які причетні до рейдерства», - наголосив Міністр юстиції.
 
 
 
Він також звернувся до народних депутатів - прийняти проект закону №5067, який введе кримінальну відповідальність за вчинення рейдерських захоплень.
 
 
«Це буде відповідальність на рівні корупційних злочинів, тобто до 8 років ув’язнення зі спецконфіскацією. При цьому, каратимуться всі особи причетні до рейдерських схем: реєстратори, заявники та вигодонабувачі», - заявив Павло Петренко.