Головний зміст

72745Міністерство юстиції вже найближчим часом передасть у розпорядження Національного агентства із запобігання корупції повністю робочий та максимально наповнений Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ведення даного реєстру було тимчасово покладено на Міністерство юстиції до тих пір, поки не буде повноцінно запущено НАЗК та набрано спеціалістів, які зможуть перейняти на себе цю роботу.
 
 
За час ведення корупційного реєстру спеціалістами Мін’юсту було значно вдосконалено пошукові можливості реєстру. При цьому, були враховані пропозиції журналістів-розслідувачів, які є активними користувачами реєстру, представників експертного середовища та громадського сектору.
 
 
Також слід зазначити, що за останні місяці до реєстру було внесено найбільший масив даних – понад 25 тисяч записів. Таким чином вдалося виправити ситуацію з неналежним наповненням корупційного реєстру, яка мала місце через неякісну роботу відповідальної за цей процес особи.
 
 
 
Наразі дана особа звільнена за результатами проведеної співробітниками Міністерства юстиції службової перевірки. Більше того, за поданням Генеральної прокуратури також було проведено службове розслідування, яке підтвердило висновки службової перевірки.
 
 
Нині матеріали службового розслідування направлені до правоохоронних органів з метою вирішення питання про відкриття кримінального провадження щодо підробки даною особою документів. Водночас, звільнена особа наразі намагається повернутися на раніше займану посаду через суд.