Головний зміст

5931ea0fb0ce2b9af03b0f4c0f057f39 XLНа базі Національної академії прокуратури України триває прийом документів від кандидатів на посади в місцевих прокуратурах.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Станом на 16.09.2016 робочою групою прийнято 250 заяв кандидатів, з яких 213 - на посади прокурорів місцевих прокуратур та 37 - на посади керівників, перших заступників та заступників. Із 250 кандидатів 147 є такими, які ніколи не працювали в органах прокуратури.
 
 
 
Нагадуємо, що добір кандидатів здійснюється відповідно до п. 5-1 розділу XIII «Перехідні положення» Закону України «Про прокуратуру», згідно з яким прокурорами місцевих прокуратур призначаються особи, у тому числі які не мають досвіду роботи в органах прокуратури, - за умови успішного проходження ними тестування та подальшого стажування строком до одного року. На таких осіб поширюються вимоги частин першої та п’ятої статті 27 Закону України «Про прокуратуру», крім вимоги щодо наявності стажу роботи в галузі права.
 
 
 
Зазначений тимчасовий порядок добору кадрів дозволяє випускникам вищих юридичних навчальних закладів, які не мають досвіду роботи в галузі права, взяти участь у тестуванні.
 
 
У зв’язку із викладеним було проінформовано провідні вищі навчальні заклади України, серед яких Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Національний університет «Одеська юридична академія», про можливість випускників 2016 року взяти участь у тестуванні для зайняття посад прокурорів місцевих прокуратур.