Головний зміст

1311345296 apk 625x416Верховною Радою України ухвалено Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального строку оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» ( № 2920).
 
 
 
 
 
 
 
Закон передбачає, що строк оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є  земельними ділянками меліорованих земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація, не може бути менше 10 років. Відповідні зміни вносяться до статті 93 Земельного кодексу України та статті 19 Закону України «Про оренду землі».
 
 
 
Передбачено також обов’язок орендарів сприяти належній експлуатації відповідних меліоративних систем та об‘єктів інженерної інфраструктури таких систем на даних ділянках.
 
 
 
Метою Закону є організація ефективного сільськогосподарського виробництва на максимальній території земель сільськогосподарського призначення України та підтримка вітчизняних сільгосптоваровиробників, як однієї з основних категорій  платників податків України.