Головний зміст

122283Кабінет Міністрів схвалив для передачі до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку надання відпусток».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Документ спрямований на врегулювання питань своєчасного і цільового використання працівниками щорічних відпусток, додаткової соціальної відпустки працівникам, які мають дітей, надання додаткових відпусток у зв'язку з навчанням і т.п.
 
 
Зокрема, передбачається внесення змін до КЗпП, Закон про відпустки - щодо виплати грошової компенсації за дні, що залишилися від щорічної відпустки, що перевищують 24 календарних дня, які своєчасно не були використані працівниками.
 
 
 
Також регулюється порядок і умови надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітньої дитини-інваліда з дитинства підгрупи А I групи - з метою своєчасного і цільового використання такої відпустки.
 
 
Пропонується надавати працівникам, які одночасно навчаються в декількох вищих навчальних закладах, навчальний відпустку за їх вибором в одному з них. Якщо працівники здобувають другу (наступну) вищу освіту, то право на оплачувану навчальну відпустку у них буде тільки в разі їх направлення на навчання роботодавцем. У той же час, передбачається в такому випадку право працівників на відпустку без збереження зарплати.
 
 
Також пропонується збільшити тривалість відпустки без збереження зарплати, який надається за угодою сторін трудового договору, а в КоАП посилити відповідальність роботодавців за порушення порядку надання (компенсації) відпусток.