Головний зміст

images 1823 вересня Президент України вніс до ВРУ Проект Закону "Про Вищу раду правосуддя", який визначено як невідкладний.
 
 
 
 
 
 
 
 
Згідно ст.5 Законопроекту про "Вищу раду правосуддя" склад Вищої ради правосуддя правосуддя буде наступним.
 
 
 
1. Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких десятьох – обирає з'їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, двох – призначає Президент України, двох – обирає Верховна Рада України, двох – обирає з'їзд адвокатів України, двох – обирає всеукраїнська конференція прокурорів, двох – обирає з'їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.
 
 
 
 
Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою.
 
2. Члени Вищої ради правосуддя обираються (призначаються) строком на чотири роки. Одна й та ж особа не може обіймати посаду члена Вищої ради правосуддя два строки поспіль.
 
 
3. У разі якщо через закінчення строку повноважень члена Вищої ради правосуддя вона стає неповноважною, такий член Вищої ради правосуддя продовжує виконувати свої повноваження до дня обрання (призначення) на його посаду іншої особи або до відновлення повноважності Вищої ради правосуддя, але в будь-якому випадку продовження виконання таких повноважень не може перевищувати трьох місяців.