Головний зміст

118685Як раніше повідомлялося, діяльність суддів в Інтернеті буде обговорена на Раді суддів України. Таке рішення було прийнято на засіданні Ради 16 вересня 2016 року.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зокрема, було відзначено, що буде обговорюватися питання висвітлення роботи судів і суддів в соціальних мережах і правила інформаційної діяльності суддів в Інтернеті.
 
 
Більш детально про це рішення «Судово-юридичної газети» розповіла голова Ради суддів України Валентина Симоненко.
 
 
«Я не можу сказати, що взагалі на порядок денний внесено це питання. Ми з одним з членів Ради суддів дійсно обговорювали це питання, тому що не секрет, що судді користуються і соціальною мережею Facebook і Вконтакте, де не завжди коректно висловлюються щодо деяких питань, в т.ч. про судову систему.
 
 
Приміром, одна з суддів розповідала, що судове рішення є тільки папірцем і нічого не означає. Це стало підставою для обговорення в Раді суддів взагалі питання щодо спілкування суддів в соціальних мережах і того, що вони обговорюють: що є етично, а що не етично.
 
Це питання поки обговорюється. Але чи буде він винесений на засідання Ради, я поки не готова сказати. Дане питання потребує вивчення. Якщо приймати рішення, то його потрібно обдумати і, напевно, давати якісь поради суддям.
Я думаю, що якраз стане в нагоді те, що перед наступним засіданням Ради суддів буде презентація коментаря Кодексу суддівської етики. Там, безпосередньо, є розділ щодо спілкування суддів в соціальних мережах. Можливо, і не буде потреби в прийнятті спеціального рішення Ради суддів. Але це питання поки тільки обговорюється, хоча дійсно проблема така є », - пояснила Валентина Симоненко.
 
 
Джерело:http://sud.ua/