Головний зміст

1475159284m27-29 вересня 2016 року представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України взяли участь у семінарі з питань боротьби з корупцією: «Етика і прозорість державних органів влади, корпоративний комплаєнс».

 

 

 

 

Захід організовано Програмою розвитку комерційного права (CLDP) Міністерства торгівлі США та Посольством США в Україні спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ), Державною фіскальною службою України (ДФС) в координації з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), Митно-прикордонною службою США, Вищою радою юстиції та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

На семінарі розглядалися наслідки запровадження стандартів з етики та прозорості, а також корпоративного комплаєнсу у роботі державних органів влади на базі українського законодавства в контексті митної, судової реформ та реформ у сфері державних закупівель. Також на заході обговорювалися наслідки, що можуть виникнути для державних службовців через порушення ними законодавства.

Серед учасників семінару також були присутні посадові особи Антимонопольного комітету України, ДФС, МЕРТ, НАБУ, прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, представники судової влади України, Американської торгової палати, Європейської бізнес асоціації.

Іноземних експертів у заході представляли посадові особи ОЕСР, Міністерства торгівлі США, Офісу Генерального юридичного радника США, Міністерства юстиції США, Митно-прикордонної служби США та представники американської судової влади.

Семінар покликаний підвищити обізнаність посадових осіб уряду України стосовно переваг створення та імплементації стандартів етики та прозорості поведінки державних службовців, що ґрунтуються на законодавстві України та міжнародних стандартах, а також щодо наслідків недотримання цих стандартів. Також очікується, що внаслідок обговорення зазначеної тематики на рівні українського приватного сектору підвищиться розуміння та сприйняття міжнародно визнаних стандартів корпоративного комплаєнсу. Судова ж системи України стане спроможною виносити справедливі та ефективні рішення у справах, пов’язаних з корупцією.