Головний зміст

usaidВчора, 12 жовтня 2016 року пройшла робоча зустріч Голови Вищої Кваліфікаційної Комісії Сергія Козьякова з керівником Програми USAID «Нове правосуддя» Девідом Воном.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
В обговоренні напрямів співпраці між Комісією та Програмою USAID «Нове правосуддя» взяли також участь заступник керівника Програми Наталія Петрова, юридичні радники Програми Леся Нечипоренко та Анна Сухова, член кваліфікаційної палати Комісії Андрій Василенко, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко та начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату Комісії Поліна Казакевич.
 
 
Сергій Козьяков поінформував учасників зустрічі про поточну роботу Комісії щодо підготовки проведення конкурсу до нового Верховного Суду.
 
 
Також Голова Комісії позитивно оцінив роботу Проекту USAID «Справедливе правосуддя», висловив вдячність за допомогу, надану Комісії Проектом «Справедливе правосуддя», наголосивши на тому, що Комісія відкрита до подальшого перспективного довгострокового діалогу та вкрай потребує підтримки Програми.
 
 
Сторони домовилися про подальше надання експертної й технічної підтримки Комісії, насамперед у проведенні процедури конкурсу до Верховного Суду, а також інших процедур Комісії відповідно до редакції Закону України «Про судоустрій і статус суддів», що набрала чинності 30 вересня 2016 року.
 
 
Нагадаємо, що програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» працюватиме в Україні з жовтня 2016 року – до лютого 2021 року та реалізується з метою надання підтримки у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки.
 
 
Завданнями Програми є зміцнення суддівської незалежності та самоврядування; підвищення підзвітності та прозорості судової влади; підвищення якості правничої освіти заради покращення професійної підготовки кадрів для судової системи; розширення можливостей доступу до правосуддя та захисту прав людини.