Головний зміст

78972 1Пропонується внесення змін до ст. 210 Кримінального кодексу України, а саме:  криміналізувати контрабанду небезпечних речовин та частин вогнепальної зброї, про що йдеться в законопроекті № 3254-дП від 20.10.2016 р.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Правоохоронними органами фіксуються випадки ввезення на митну територію України потенційно небезпечних речовин, в тому числі невідомого походження та токсичних відходів промисловості.
 
 
 
Також, неодноразово зафіксовано факти контрабандного пересилання до України частин вогнепальної нарізної зброї, що приховувались від митного контролю. Після збирання всіх деталей зброї, виявлялась відсутність певної запчастини, що унеможливлювало стрільбу, в результаті чого визначати вказані запчастини предметом контрабанди не виявлялось за можливе. У той же час, частина вказаної зброї, якої не вистачало, зазвичай пересилається на іншу особу або може бути придбана на території України, в результаті чого здійснюється повноцінне контрабандне переміщення вогнепальної зброї через митний кордон з уникненням від кримінальної відповідальності.
 
 
 
Тому народні депутати визнають за необхідне криміналізувати:
 
 
 
1) контрабанду небезпечних речовин, до яких відноситься хімічна, токсична, вибухова, окислювальна, горюча речовина, біологічні агенти та речовини біологічного походження (біохімічні, мікробіологічні, біотехнологічні препарати, патогенні для людей і тварин мікроорганізми тощо), які становлять небезпеку для життя і здоров’ю людей, довкілля, сукупність властивостей речовин і/або особливостей їх стану, внаслідок яких за певних обставин може створитися загроза життю і здоров’ю людей, довкіллю;
 
 
2) контрабанду частин вогнепальної зброї.