Головний зміст

729 486 561d1164c2f93З метою удосконалення організації роботи Генеральної прокуратури реорганізовано Департамент спеціальних розслідувань про що повідомляє управління зв’язків з громадськістю ГПУ на своєму сайті.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
Нагадаємо, що Управління спеціальних розслідувань створено як єдиний центр з розслідування усіх злочинів, вчинених у період протестних акцій в Україні. Серед його основних завдань – вивчення обставин узурпації влади та всього комплексу злочинних дій, скоєних в період правління В. Януковича. Першочергове завдання діяльності управління - розслідування масових вбивств учасників мирних акцій протесту 18 – 20 лютого 2014 року.   
 
 
Для активізації та завершення досудового слідства і передачі в суд «Великої кримінальної справи» стосовно В. Януковича та його найближчого оточення до складу управління увійшло 63 співробітники.
 
 
Нагадаємо, «Велика справа» стосовно В. Януковича складається із багатьох епізодів, зокрема – розвал економіки, послаблення обороноздатності країни та інформаційної безпеки, заволодіння державним майном – резиденцією «Межигір’я», тощо.
 
 
С. Горбатюк і надалі залишається керівником Департаменту спеціальних розслідувань, до складу якого входять 56 співробітників. За цим Департаментом залишається розслідування та передача до суду справ по Майдану.