Головний зміст

729 486 561d1164c2f93Вчора, 25 жовтня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України вирішувалося питання про відповідність громадських об’єднань, які подали документи до Комісії, вимогам до участі у зборах представників громадських об’єднань для створення Громадської ради доброчесності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Комісія розглянула документи, подані 37 організаціями.
 
 
Дев’ять громадських організацій визнані такими, що відповідають вимогам до участі у зборах представників громадських об’єднань для створення Громадської ради доброчесності. А саме:
 
Громадська організація «Центр демократії та верховенства права»;
Громадська організація «Центр політико-правових реформ»;
Громадська організація «Всеукраїнська громадянська платформа «Нова країна»;
Громадська організація «Трансперенсі Інтернешнл Україна»;
Громадська організація «Громадський люстраційний комітет»;
Всеукраїнська громадська організація «Асоціація правників України»;
Сумська обласна молодіжна громадська організація «Європейський вимір;
Громадська організація «Центр ЮЕЙ»;
Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан».
 
Документи інших 28 громадських організацій визнані такими, що не відповідають вимогам, зазначеним у статті 87 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (далі – Закон).
 
Нагадаємо, всього до Комісії надійшли документи від 41 громадського об’єднання, які висловили бажання взяти участь у створенні Громадської ради доброчесності. 21 жовтня 2016 року  на засіданні Комісії розглядалися документи, надані чотирма організаціями. Документи, які подали ці громадські об’єднання, не відповідали вимогам  статті 87 Закону.
 
У разі надходження документів, направлених у визначений термін від інших громадських об’єднань, їх буде розглянуто у встановленому Законом порядку.
 
Відповідно до частини п’ятнадцятої статті 87 Закону найближчим часом на офіційному веб-сайті Комісії буде оприлюднено перелік громадських об’єднань, які відповідають вимогам до участі у зборах представників громадських об’єднань, копії поданих ними документів, а також перелік кандидатів до складу Громадської ради доброчесності.
 
Згідно з частиною шістнадцятою статті 87 Закону Головою Комісії буде визначено час та місце проведення зборів  представників громадських об’єднань, а їх  представникам буде направлено відповідні запрошення для участі у зборах для створення Громадської ради доброчесності.