Головний зміст

pav rozПро це заявив Віце-премєр-міністр України Павло Розенко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Прив'язка окладів депутатів до мінімальної зарплати є помилкою. Саме це й стримувало раніше зростання мінімальних зарплат. І ми не могли її піднімати для приватного сектору, який пішов набагато далі в оплаті праці, бо така прив'язка існувала для різноманітного кола чиновників та високопосадовців. Треба було у законодавстві абсолютні цифри записати, тоді б нинішнє підвищення мінімальної зарплати не спричиняло б шаленого підвищення їхніх доходів», – сказав він. 
 
 
 
За словами Павла Розенка, зараз є два варіанти вирішення цієї проблеми. «Або в законах України ми пишемо фіксовані розміри зарплат й окладів для суддів, прокурорів, поліції, депутатів тощо, або передаємо ці функції Кабміну, і він буде встановлювати оклади відповідно до бюджетного фінансування. Перший варіант важчий, бо доведеться кожний рік під час бюджетного процесу затверджувати законами нові оклади. Ми ще будемо думати, як правильно зробити. Але я виступаю за те, щоб вивести всі зарплати із законодавства і чітко прописати, що є один орган, який веде і відповідальний за систему оплати праці - це Кабінет Міністрів», - зауважив Віце-прем’єр-міністр.
 
 
«До речі, там, де зараз встановлює зарплати своєю постановою Кабмін: для держслужбовців і для не державних службовців, тобто міністрів, Секретаріату Кабміну тощо, там вже зараз немає прив'язки до мінімальної зарплати, там встановлені посадові оклади - конкретні цифри - і від них вже рахують всі надбавки й так далі. Це, на мою думку, правильний підхід», - наголосив Павло Розенко.