Головний зміст

usaid2 листопада 2016 року відбулась зустріч ректора Національної школи суддів України Миколи Оніщука із керівництвом програми  USAID “Нове правосуддя”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Метою зустрічі було обговорення напрямів співпраці в реалізації завдань, які постали перед суддівською освітою в ході судової реформи.
 
 
Сторонами були обговорені завдання “Нового правосуддя” щодо підтримки України у здійсненні судової реформи. Крім цього Ректор Національної школи суддів Микола Оніщук не раз відмітив  важливість місії, яку належить здійснити даній програмі.  
Також під час зустрічі було наголошено на особливій актуальності спрямування зусиль “Нового правосуддя”  на удосконалення процесуального законодавства та модернізації системи судового адміністрування. «Водночас, інвестиції у підвищення якості правничої освіти, вдосконалення професійної підготовки кадрів для судової системи є необхідними, оскільки мають найбільший коефіцієнт корисної дії»,підкреслив Микола Оніщук.
 
 
Ректор окреслив пріоритетні напрямки, в яких суддівська освіта потребує першочергової підтримки. Однією з них є експертна допомога у розробці та реалізації навчальної програми підготовки для майбутніх суддів Верховного суду.
 
 
Також Національна школа суддів розраховує на підтримку у процесі створення тестологічного центру. У цьому аспекті необхідно забезпечити інформаціно-технічний потенціал та професійне навчання його кадрового складу.
 
 
Пріоритетним залишається і розвиток співпраці щодо запровадження очних та дистанційних навчальних курсів.  Підтримки потребують й зусилля суддівської освіти в реалізації проекту спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді із числа помічників суддів.
 
 
Керівники програми “Нове правосуддя” акцентували на розумінні завдань, що стоять перед  суддівською освітою та всебічній підтримці у їх реалізації. В тому числі у можливості вивченні та застосуванні досвіду підготовки суддів Федерального суддівського центру (США).
 
 
Підсумовуючи зустріч, ректор висловив переконання, що співпраця безсумнівно буде плідною, враховуючи унікальний багаторічний досвід взаємодії та спільність поглядів, цінностей, завдань.