Головний зміст

1aaf293aacf0c6b8c6e32b2cf724de1aНаціональне антикорупційне бюро України – це державний орган, що захищає систему українських правовідносин від проявів корупційних діянь.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Варто зазначити, що належним чином виконувати окремі функції у сфері антикорупційної діяльності можуть лише особи, що мають взаємні права та обов’язки з українською державою, тобто українські громадяни.
 
 
Про це стверджують народні депутати Луценко Ігор, Купрій Віталій та Левченко Юрій, які ініціювали проект Закону №5430 «Про внесення змін до Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» щодо посилення громадського контролю у сфері антикорупційної діяльності».
 
 
В законопроекті йде мова про те, що неявне формулювання в окремих положеннях Закону надає можливості для призначення чи обрання на деякі посади органів контролю за антикорупційною діяльністю осіб, що не є громадянами України. 
 
 
Метою прийняття законопроекту є:
 
 
надання органам контролю за антикорупційною діяльністю сугубо національної, української спрямованості;
досягнення забезпечення та захисту національних інтересів у діяльності, що має завдання контролювати антикорупційну діяльність держави та її компетентних органів.
 
 
Народні депутати пропонують змінити положення статей 5, 7, 10, 26, 28, 31 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України», встановивши, що до складу відповідних органів у сфері антикорупційної діяльності (конкурсних комісій, комісії зовнішнього контролю, дисциплінарної комісії, Ради національного контролю) можуть входити виключно громадяни України.