Головний зміст

provodytsya anketyvannya simey15 грудня 2016 року у Верховному Суді України відбувся круглий стіл «Судова реформа: авторитет та довіра до судової влади», під час якого були презентовані результати всеукраїнського опитування громадян, проведеного Громадською організацією «Відкрита Україна», з метою визначення рівня довіри до суду як інституції.

 

 

 

За результатами проведеного дослідження довіру до суду як інституції висловили 37 % осіб, які пройшли опитування. За рівнем недовіри суди посіли п’яту сходинку. Перші чотири місця зайняли Верховна Рада України, Президент України, Прокуратура та Кабінет Міністрів України.


Були продемонстровані результати опитування громадян щодо оцінювання рівня довіри до суду як інституції, яке проходило у рамках проекту «Відкритий Суд» упродовж трьох місяців у 90 пунктах анкетування у різних регіонах України. Для отримання найбільш об’єктивних результатів, за словами керівника проекту «Відкритий Суд», опитування проводилося на територіях судів міського, районного та обласного рівнів. У результаті було отримано 4051 анкету, з яких визнано дійсними 3947 анкет.

Вперше в Україні таке опитування проводилося за фаховим критерієм: респондентами опитування були винятково юристи та особи, які раніше брали участь у судових засіданнях у якості сторони або представника сторони. Обов’язковою умовою опитування була ідентифікація особи-респондента.