Головний зміст

newsvideopic privatizator iz merii popalsya na krupnoj vzyatk46574Сьогодні, 19 грудня, Київський районний суд м.Одеси оголосив вирок за обвинуваченням двох колишніх співробітників відділу боротьби з корупцією УБОЗ в одержанні неправомірної вигоди.

 

 

 

 

 

 

Так, у 2014 році, оперуповноважений в ОВС відділу з боротьби з корупцією УБОЗ ГУМВС України в Одеській області та старший оперуповноважений цього ж відділу здійснили перевірку виконання Головним управлінням пенсійного фонду України в Одеській області стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави.

 

В результаті перевірки, обвинувачені отримали відомості стосовно начальника УПФУ в Овідіопольському районі, які свідчили про його призначення на посаду з порушеннями норм законодавства .

 

За наявності цих відомостей, у співробітників УБОЗу виник злочинний намір на отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США від начальника УПФУ в Овідіопольському районі.

 

Задля досягнення своєї мети, обвинувачені розробили план та залучили до цієї справи начальника УПФУ в Одеській області, який виконуючи роль посібника, шляхом погроз звільнення із займаної посади, схиляв начальника УПФУ в Овідіопольському районі виконати вимоги працівників УБОЗу.

 

Не бажаючи звільнення з державної служби, начальника УПФУ в Овідіопольському районі погодився на передачу неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США.

 

Грошові кошти були передані обвинуваченим згідно розробленого плану, але розпорядитися ними вони не встигли у зв’язку з тим, що їх злочинна діяльність була викрита співробітниками правоохоронних органів.

 

Вироком Київського районного суду м.Одеси обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням звання «підполковник міліції».