Головний зміст

 

b792c4c993afb4a746ab9558ee6bc7e2В 2016 році Україна значно просунулася в боротьбі з корупцією. Про це повідомляють у Програмі розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН).

 

 

 

 

 

Як підкреслюють фахівці програми, країні, зокрема, вдалося досягти помітних успіхів у створенні так званого «Електронного уряду». Ця система передбачає максимальне використання інформаційних технологій для надання громадянам державних послуг, що, по суті, виключає саме існування хабарів. Зазначимо, що немалу роль у цьому відіграли результати впровадження в Київському районному суді міста Одеси пілотного проекту "Електронний суд".

У ПРООН також особливо відзначили введення електронних декларацій, в яких вказується розмір доходів, майно, а також витрати держчиновників. Це, на думку експертів, дозволило Україні піднятися на четверте місце в списку східноєвропейських країн з «прозорим» урядом.

Разом з тим, підкреслюють в ООН, корупція все ще залишається однією з головних проблем в Україні. Найбільше від корупції страждають бідні верстви населення, оскільки вони найбільшою мірою покладаються на держпослуги.

Україна, нагадують в ПРООН, - одна з найбідніших країн в Європі. Навіть після подвійного підвищення мінімальна зарплата тут становить всього 106 євро в місяць. Для порівняння: в Болгарії мінімальна зарплата – 215 євро в місяць, в Румунії – 276 євро.

 

За матеріалами Центру новин ООН.