Головний зміст

14183873 1213 січня до Покровського відділення поліції звернулися співробітники районного суду із письмовою заявою про те, що невідомі особи підпалили архівне приміщення будівлі суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На місце події одразу ж були направлені співробітники поліції, які оглянули місце злочину та виявили пластикову пляшку об’ємом 0,5 літрів, обмотану тканиною білого кольору та скотчем. В пляшці знаходилася рідина жовто-коричневого кольору. Також були опитані співробітники суду, які пояснили, що у зв’язку з новорічними святами районний суд не працював, камер відеоспостереження в будівлі немає, на той час співробітників охорони теж не було.
Невдовзі, під час проведення слідчих (розшукових) заходів співробітники поліції встановили та затримали зловмисника, місцевого 45–річного жителя, який як виявилось, знаходиться на обліку в психоневрологічному диспансері.
Як пояснив сам зловмисник, в новорічну ніч він під’їхав на велосипеді до будівлі районного суду, завчасно приготувавши знаряддя підпалу - пляшку з горючою речовиною, яку підпалив та кинув у вікно, після чого одразу зник з місця події.
 
Свій вчинок пояснює тим, що таким чином привітав з новим роком мешканців району та працівників суду, адже 2017 рік - рік вогняного півня. Чому саме приміщення районного суду стало об’єктом підпалу, чоловік пояснив негативним ставленням до органів державної влади.
 
 Затриманий чоловік не відповідатиме юридично, так як є неосудним. Його направлено на примусове лікування до ПНД.
 
За інформацією прес-служби НП Дніпропетровської області