Головний зміст

viber image5Сьогодні, 13 березня, голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та судді Володимир Петренко, Оксана Куриленко, Геннадій Войтов, Ігор Борщов та Ян Бескровний  відвідали Апеляційний суд міста Києва з метою ознайомлення з організацією роботи суду.

 

 

 

 

Голова Апеляційного суду м.Києва Ярослав Головачов провів для гостей екскурсію по приміщенню суду та розповів про історію та діяльність суду.

 

 

viber image2.jpg

 

 

viber image.jpg

 

Судді Київського районного суду відвідали музей суду, зали судових засідань і навіть кабінет мануальної терапії, який працює  в суді.

 

 

viber image1.jpg

 

 

viber image3.jpg

 

 

Слід зазначити, що зали судових засідань обладнано сучасною технікою для проведення засідань в режимі відеоконференцзвязку.

 

viber image4.jpg

 

 

viber image10.jpg

 

 

viber image9.jpg

 

 

viber image8.jpg

 

 В Апеляційному суді міста Києва упродовж лютого 2017 року проведено 115 сеансів відеоконференцзв’язку: 68 – з установами Державної пенітенціарної служби України; 47 – з іншим судом.

 

Використання систем відеоконференцзв’язку не лише забезпечує належне фіксування, зберігання, копіювання й використання інформації, що відображає процес відеоконференції, а й сприяє підвищенню оперативності при здійсненні судочинства.

 Довідково: Згідно з Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій України» від 21 червня 2001 року № 2531 Київський міський суд набув статусу апеляційного суду. Указом Президента України «Про Мережу та кількісний склад суддів апеляційних судів України» від 20 серпня 2001 року № 642/2001 було визначено кількість суддів Апеляційного суду міста Києва – 104 особи.

 

11 жовтня 2001 року за наказом голови суду Г.І. Зубця Київський міський суд отримав назву Апеляційний суд міста Києва. А у 2003 році Г.І. Зубець пішов у відставку.

 

12 лютого 2003 року головою суду призначений Антон Васильович Чернушенко.

 

У липні 2015 року на виконання вимог ст. 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» зі змінами, внесеними Законом України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12.02.2015 р. № 192-VIII, шляхом таємного голосування більшістю від кількості працюючих суддів було обрано керівництво Апеляційного суду міста Києва.

 

Головою Апеляційного суду міста Києва став Ярослав Вячеславович Головачов.