Головний зміст

 

Без названияАдвокат Павло Гречківський у своєму блозі висловив думку щодо нападу на Голову Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка.

 

 

 

 

 «Я сподіваюся, що цей сигнал про небезпеку почули не тільки люди в масках, які прийшли загрожувати голові ВРП. Складно назвати їх дії інакше. Якщо на «громадянську акцію» виходять вночі з закритими обличчями, це не дуже схоже на демократію», - зазначив Павло Гречківський.

Адвокат висловив свої сподівання, що цей сигнал почули не тільки члени ВРП, чиї рішення влаштовують далеко не всіх, судді, тиск на яких, всупереч законодавчій забороні, продовжує наростати, а й Президент, як гарант Конституції та ініціатор судової реформи.

Павло Гречківский зауважив, що проблема дискредитації суддів, тиск і спроби втручання в їх діяльність є системними і потребують вирішення, навіть політичного. Адже необхідно прийти до загального розуміння серйозності загроз.

«Ці події вже не можна ігнорувати, якщо ми бажаємо збудувати незалежну судову систему. Адже саме для цього була задумана судова реформа. Тоді говорили про слабку довіру людей до судів та про необхідність її повернути, зробивши рестарт. Були прийняті зміни до Конституції в частині правосуддя і так звані імплементаційні закони. Проте, не минуло й року, а перезавантаження опинилося під загрозою. Не тому, що нічого не роблять, а через те що її дискредитують ззовні», - зазначив адвокат.

Законодавство гарантує суддям незалежність і передбачає кримінальну відповідальність за втручання в їх діяльність. Це не привілеї — це гарантії, того, щоб суддя міг приймати рішення без втручання, об'єктивно і за законом.