Головний зміст

twinningНезабаром розпочне роботу проект ЄС Twinning «Посилення спроможності Верховного Суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні».

 

 

 

 

 

 

Керівник проекту Крістіан Шміц-Юстен, під час зустрічі з Ярославом Романюком у  Верховному Суді України, проінформував очільника Суду про план реалізації проекту Twinning на найближчу перспективу. 

 

 Проект запроваджується з метою посилення інституційної спроможності Верховного Суду шляхом упровадження європейських стандартів судової практики, а також забезпечення реалізації принципу доступу до правосуддя та принципу верховенства права.

 

В ході реалізації завдань планується досягти конкретних результатів:

-         посилення інституційної спроможності Верховного Суду України шляхом формування єдиної судової практики;

-         вміння тлумачити законодавство та уникнення судових помилок;

-         підвищення кваліфікації суддів і працівників апарату суду;

-         удосконалення системи документообігу та поліпшення доступу громадськості до судів.

 

Досягення зазначеної мети забезпечить захист прав пересічного українця шляхом скорочення надходження справ до суду та пришвидшення процедури вирішення справи у суді.

 

Судді верховних судів країн старої Європи та нових країн-членів ЄС проведуть навчання, що дасть змогу поєднати позитивний досвід класичного тлумачення права, а також запобігти труднощам, з якими нові європейські країни зіштовхнулися під час перехідного періоду входження до ЄС.