Головний зміст

1472462488 20151122112304nМинулого тижня Київський районний суд міста Одеси розглянув 13 справ про адміністративні правопорушення передбачені ч.1 та ч.2 ст. 130 КУпАП.

 

 

 

 

 

Так, серед цих водіїв, одинадцятеро сіли за кермо в стані сп’яніння вперше протягом року, тому, в разі набрання чинності постановами, понесуть покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 1 рік та штрафу в розмірі 10200 гривень.

 

Ще двоє керували автотранспортними засобами у стані сп’яніння вдруге протягом року, незважаючи на те, що вже притягались до відповідальності за аналогічні правопорушення.  Тому, в разі набрання чинності постановами, будуть позбавленні права керувати транспортними засобами строком на 3 роки та поповнять  державну скарбницю на 20400 гривень кожен.

 

Необхідно зазначити, що більшість з цих водіїв не з’явилися до суду, хоча, були належним чином повідомлені про дату і час судового засідання. Майже всі з тих водіїв, що з’явилися в судове засідання, не визнають свою вину. Також, за статистикою, майже половина водіїв відмовляються від проходження медичного огляду і тесту на стан алкогольного сп’яніння, що, однак, не звільняє їх від відповідальності.