Головний зміст

Wx600 642746У разі відсутності належної фахової оцінки судової системи, досягнення НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у боротьбі з корупцією будуть знівельовані.

 

 

 

 

 

 

Про це розповів керівник юридичного управління Національного антикорупційного бюро України Ігор Ярчак на міжнародній конференції «Право на свободу та особисту недоторканість в Україні: перехід до верховенства права», яка відбулась 24 березня в Києві

 

Керівник юридичного управління НАБУ зосередив особливу увагу на тому, що створення антикорупційних судів зможе забезпечити невідворотність покарання за вчинені корупційні злочини та повернення до державного бюджету активів, отриманих корупційним шляхом.

 

 Ігор Ярчак також наголосив, що для того, щоб вирішувати питання притягнення до відповідальності осіб, які вчинили корупційні злочини, необхідно обрати до Антикорупційного суду доброчесних та компетентних суддів. Тому підбір претендентів на такі посади має бути не менш прискіпливим, ніж до осіб, які працюють у правоохоронних органах чи прокуратурі.