Головний зміст

1019302364Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності вчора, 28 березня 2017 року, прийняв рішення про затвердження переліків судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії.

 

 

 

Про це повідомляють на офіційному веб-порталі судової влади України.

 

Проект постанови Кабінету Міністрів України про затвердження переліків судів, органів та установ системи правосуддя, охорона яких здійснюється підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, схваленої вчора, незабаром має бути прийнято і опубліковано.

 

Окрім того, схвалено проект розподілу між органами МВС обов’язків щодо підтримання громадського порядку та охорони приміщень.

 

Без охорони не залишаться суди, які територіально знаходяться в населених пунктах у зоні проведення антитерористичної операції, та в населених пунктах на тимчасово окупованій території України. Список таких судів запропонувала робоча група, до складу якої увійшли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної судової адміністрації України.