Головний зміст

vsapravda info d7f3aЗареєстрований у парламенті 23 березня законопроект «Про внесення змін у Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України, Кодекс адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» №6232 стосується забезпечення ґрунтовної підготовки і розгляду складних справ. 

 

 

Народні депутати пропонують ретельно готувати складну справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

 

Загальне позовне провадження передбачає проведення підготовчого судового засідання, в рамках якого судом повинні бути вирішені всі процедурні питання (склад учасників, позиції по суті справи, надсилання сторонами переліку питань по суті спору та надання відповіді на них, докази, клопотання та ін), рішення яких є необхідним для безперешкодного розгляду справи по суті. Для підготовки справи до розгляду по суті встановлюється термін до 60 днів з дня відкриття провадження у справі.

 

Разом з тим, сам розгляд справи по суті має відбуватися протягом короткого терміну, але не більше 30 днів, і, за окремими винятками, без можливості зупинки або повернення до стадії підготовчого провадження.