Головний зміст

IMG 937730 березня 2017 року до Київського районного суду м. Одеси завітали співробітники Господарського суду Одеської області з метою ознайомлення з роботою «Електронного суду».

 

 

 

 

 

 

Керівник апарату Господарського суду Одеської області Олена Вінцевська та в.о. начальника відділу документального забезпечення Ірина Возна виявили зацікавленість практичними аспектами реалізації електронного документообігу: надходженням та реєстрацією позовів в електронному форматі, надсиланням електронних запитів до Адресно-довідкового бюро та отриманням відповідей на них, технічним забезпеченням та взаємодією з іншими державними органами.

 

IMG_9367.jpg

 

 

В ході зустрічі, суддя Володимир Петренко поділився із гостями досвідом впровадження системи «Електронний суд» в Київському районному суді м. Одеси а також розповів, як працює даний проект в інших країнах.

 

 

IMG_9356.jpg

 

Так, за словами судді, в Молдові електронне судочинство працює у всіх судах вже близько 7 років.

В Боснії і Герцеговині також вже тривалий час працює система «Електронний суд». Так, вони пішли по шляху «оцифровки» всіх архівів. Також Володимир Петренко зазначив, що в Боснії і Герцеговині можна проглянути інформацію у вигляді діаграми по кожному судді.

 

IMG_9360.jpg

 

 

За словами доповідача, в Київському районному суді м. Одеси вже всі судді використовують переваги електронного судочинства. Проте, єдиним недоліком даної системи суддя вважає те, що досить тривалий час доводиться сидіти за монітором комп'ютера.

 

IMG_9365.jpg

 

 

 

Але це незначний недолік, оскільки, у всьому іншому є тільки позитивні моменти. Так, система «Електронний суд» допомагає суддям Київського районного суду м. Одеси більш оперативно розглядати та знайомитися з матеріалами справи.

Після розповіді судді Володимира Петренка співробітники Господарського суду Одеської області змогли на практиці ознайомитися із всіма перевагами і недоліками системи «Електронний суд».

 

 

IMG_9380.jpg

 

 

 

IMG_9395.jpg