Головний зміст

psyh 2 20 5

Держава, як форма організації суспільства, діє в інтересах та на захист загальних суспільних інтересів. Проте у процесі такої діяльності так чи інакше може виникати конфлікт між індивідуальним і суспільним чи державним інтересами. Одним із таких суспільних інтересів є здійснення правосуддя у кримінальних справах. 

 

 

Про це йшла мова на міжнародній конференції «Право на свободу та особисту недоторканність в Україні: перехід до верховенства права», яка відбулася 24 березня 2017 року у Верховному Суді України.

 

Особи, що бажають ознайомитись з матеріалами конференції можуть переглянути їх за посиланням

 

Крім того, враховуючи, що метою проведення конференції було обговорення проблемних питань застосування норм вітчизняного кримінального процесуального права відповідно до положень статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, практики Європейського суду з прав людини та рішень Конституційного Суду України, ВСУ опублікував статтю «Вісника Верховного Суду України» «Зміст обов’язку суду забезпечити дотримання права на свободу та особисту недоторканність у світлі практики Європейського суду з прав людини».