Головний зміст

983934 420134591680971 5268709085543801010 nНадзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович та Міністр юстиції Павло Петренко підписали План спільних дій щодо реалізації проекту міжнародної технічної допомоги для розвитку професійних якостей адвокатів системи безоплатної правової допомоги.

 

 

 

Про це повідомляє Міністерство юстиції України.

 

За підтримки партнерів система БПД відкриє 5 міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ, де проводитимуться семінари, тренінги та онлайн навчання для адвокатів. На базі платформ розпочне роботу проект «Я МАЮ ПРАВО!», покликаний підвищити рівень правової культури та грамотності наших громадян.

 

За словами Міністра, за минулий рік понад 800 тисяч громадян отримали допомогу в цих центрах у всіх видах справ. 2000 громадян були виправдані у кримінальних провадженнях за необґрунтованими звинуваченнями.

 

Посол США в Україні Марі Йованович назвала проект забезпечення громадян безоплатною правовою допомогою одним із найуспішніших в Україні, адже адвокати системи відіграють вкрай важливу роль у захисті прав людей, які були затримані та обвинувачені у кримінальних провадженнях. Надання правової допомоги незахищеним верствам населення організовано не лише у кримінальних, а й у адміністративних та цивільних справах, демонструє, що Україна захищає права людини і йде шляхом запровадження міжнародних стандартів.