Головний зміст

IMG 9892 1Сьогодні Київський районний суд міста Одеси відвідали представники Татарбунарського районного суду Одеської області з метою ознайомлення з впровадженням та результатами діяльності проекту «Електронний суд».

 

 

 

 

 

Голова Татарбунарського районного суду Одеської області Андрій Шевирін, керівник апарату  Надія Колесник та головний спеціаліст з інформаційних технологій Андрій Разінкін могли на власні очі оцінити переваги електронного судочинства.

 

 

IMG_9583.jpg

 

 

Судді Київського районного суду міста Одеси Володимир Петренко та Геннадій Войтов розповіли гостям про систему електронного документообігу, яка функціонує в Київському районному суді міста Одеси та перспективи впровадження в Україні Єдиної судової інформаційної (автоматизованої) системи.

 

IMG_9574.jpg

 

 

«Суть електронного суду полягає в тому, що прийом позовних заяв здійснюється в електронному вигляді, які підписуються електронно-цифровим підписом. Тобто, справа разом із паперовими носіями формується також в електронному вигляді» - зазначив Володимир Петренко. Суддя акцентував увагу гостей також і на труднощах, з якими довелося зіштовхнутися суддям та співробітникам апарату».

 

 

 IMG_9598.jpg

 

 

«Важливими досягненнями в рамках проекту є налагодження співпраці з багатьма державними установами, завдяки чому було зекономлено значні кошти на направленні документів. Ми налагодили співпрацю з Одеським науково-дослідним інститут судових експертиз, тепер ми економимо час на листуванні з експертами в рамках призначення та виконання судових експертиз. Крім того, налагоджена робота з органами досудового розслідування», - заявив суддя Геннадій Войтов.

 

IMG_9594.jpg

 

 

Після змістовного діалогу з суддями гостям влаштували екскурсію приміщенням суду та показали «Електронний суд» в дії.

 

 IMG_9613.jpg

 

 

IMG_9636.jpg

 

Представники Татарбунарського районного суду Одеської області могли на власні очі побачити реєстрацію справ, що надійшли в електронному вигляді, а також процес направлення запитів до адресно-довідкового бюро. Зазначимо, що на сьогоднішній день Київський районний суд міста Одеси отримав близько 7000 відповідей на свої запити з Адресного Бюро.

 

 

IMG_9673-1.jpg

 

 

IMG_9665.jpg

 

 

IMG_9726.jpg

 

 

Під час спілкування з головою Київського районного суду міста Одеси Сергієм Чванкіним співробітники Татарбунарського районного суду Одеської області  дізналися про  діяльність суду та основні досягнення суду в реалізації проекту «Електронний суд». 

 

 

IMG_9746.jpg

 

 

IMG_9780.jpg

 

 

«Головне, що у вас є бажання змінюватись на краще, адже починати щось нове, тим більш бути в рядах першопрохідців – надзвичайно складно і відповідально», - відмітив голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін.

 

 

IMG_9832-1.jpg

 

 

Суддя Київського районного суду міста Одеси Оксана Куриленко нагадала гостям про необхідність ознайомлювати громадян про результати своєї роботи: «Про свої успіхи варто говорити. Потужна прес-служба – ключ у здобутті довіри громадян, якої зараз так не вистачає судовій системі».

 

 

IMG_9888.jpg

 

 

IMG_9789.jpg

 

 

IMG_9842.jpg

 

 

На завершення зустрічі голова суду побажав колегам успіху та висловив сподівання, що ця зустріч не стане останньою і вже незабаром громадяни зможуть оцінити переваги електронного судочинства в Татарбунарському районному суді Одеської області.

 

 IMG_9892.jpg