Головний зміст

tchlieni komisii wdoskonaliuiut nawiki prowiediennia spiwbiesidi44 квітня 2017 року відбувся навчальний семінар-тренінг «Вдосконалення навичок проведення співбесіди в процесі відбору кандидатів на суддівські посади», в якому взяли участь члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

 

 

 

 

 

 

Як повідомляє прес-служба Комісії, експерти з добору керівників на найвищі посади розповіли про особливості оцінки суддівських компетенцій під час співбесіди, види співбесід, структуру та часові рамки ефективної співбесіди.

 

 Тренери розповіли про типові помилки під час проведення співбесід та способи їх уникнення. Члени Комісії отримали знання та прикладні інструменти, які допоможуть полегшити та зробити ефективним процес добору кандидатів. Окрім того, вони здобули навички використання моделі STAR для виявлення рівня та оцінювання знань.

 

Так, методика STAR (Situation Target Action Result) полягає в тому, що кандидату на вакантне місце задають тільки ситуативні питання. Наприклад, не питають про наявність лідерських якостей, а просять навести приклад з його минулого досвіду, коли він був ініціатором проекту, або розповісти про свою поведінку в конфліктній ситуації. Кандидат повинен розповісти про саму ситуацію (situation), про ціль, що приведе до виходу з цієї ситуації (target), що він зробив (action) і що вийшло (result). Це дозволяє прогнозувати, як людина вчинить в аналогічній ситуації в подальшому.