Головний зміст

FemidaКіровоградський окружний адміністративний суд у своїй постанові №П/811/322/17 визнав протиправною бездіяльність ТУ ДСА в Кіровоградській області щодо нездійснення нарахування судді Ленінського районного суду м. Кіровограда суддівської винагороди виходячи із розміру мінімальної заробітної плати, визначеної Законом України «Про державний бюджет України на 2017 рік».

 

 

На користь судді стягнуто  з Територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області  недоплачену суддівську винагороду за лютий 2017 року в сумі 16 000,00 грн.

 

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що за лютий 2017 року йому виплачена суддівська винагорода в сумі 16 000,00 грн., що не відповідає розміру встановленому Законом України «Про судоустрій і статус суддів» - 10 мінімальним заробітним платам. Позивач наголошує, що розмір суддівської винагороди встановлюється виключно Законом України «Про судоустрій і статус суддів» та не може врегульовуватися іншими законами.

 

В винесеній постанові суд зазначив, що враховуючи, що суддівська винагорода позивачу за лютий 2017 року розраховувалася з розміру мінімальної заробітної плати встановленого в п.3 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону №1774-VIII, а не з розміру визначеного ст.8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню у повному обсязі.

 

Повний текст постанови