Головний зміст

IntervyuЗ 8 по 15 квітня відбувається інтерв’ю з кандидатами у судді касаційних судів Верховного суду. Детальніше про цей процес розповіла Анастасія Дьоміна, менеджер В2G  проектів компанії ОС Україна.

 

 

 

 

 

Компанія ОС Україна займається проведенням тестів в межах конкурсу до ВС, подальшою співбесідою з кандидатами та підсумками за їх результатами.

 

Так, існують певні методики, які допомагають здійснити психодіагностику кандидата. Крім того психолог проводить інтерв’ю, задаючи певні питання, що уточнюють інформацію отриману з тестів. «Ми орієнтуємось на ті особисті якості, які Вищою кваліфікаційною комісією суддів визначаються як основні, які мають бути притаманні судді Верховного Суду» - зазначає Анастасія Дьоміна.

 

Психолог може задати різну кількість запитань і це буде залежати від результатів методики. Проте на інтерв’ю з кожним учасником виділено обмежений час – 1 годину.

 

У психолога є досить інформації щоб перевірити як кандидата так і себе, тому двояка інтерпретація однієї й тієї ж самої методики виключена.

 

Анастасія Дьоміна наголосила, що хоча тести і дають доволі детальну інформацію, інтерв’ю має фіналізуючий характер. І це правильно, оскільки дає можливість визначити та уточнити ті ризики, які можуть стати на заваді професійної та доброчесної роботи судді Верховного Суду.