Головний зміст

IMG 4811Про це заявив член ВРП Андрій Овсієнко під час виступу на засіданні членів Асоціації слідчих суддів України України, яке відбулося 20 травня у місті Кам’янці- Подільському.

 

 

 

 

 

 

Член Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко розповів про нововведення, які запроваджуються Проектом Закону про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України. Член ВРП повідомив присутнім про положення, що набули розвитку у зв’язку із запропонованими змінами стосовно гласності судового процесу. Проектом ЦПК, зокрема, передбачається, що проведення в залі судового засідання фото-, кіно-, теле- чи відеозйомки, а також транслювання перебігу судового засідання по радіо і телебаченню, в мережі Інтернет допускаються за наявності згоди на це всіх учасників справи та якщо це не заважає ходу судового процесу. Суд може дозволити проведення в залі судового засідання фото-, кіно-, теле- чи відеозйомки, а також транслювання перебігу судового засідання по радіо і телебаченню, в мережі Інтернет незалежно від наявності згоди учасників справи, якщо розгляд справи становить значний суспільний інтерес, наголосив Андрій Овсієнко.

 

 

IMG_4810.JPG

 

 

 

 IMG_4811-1.JPG

 

 

Під час доповіді член ВРП окремо привернув увагу присутніх до врегулювання проблеми впровадження процедури «Електронний суд», що є одним із головних нововведень у рамках внесення змін до процесуального законодавства. Процес переведення всіх матеріалів справи в електронний формат покликаний забезпечити оперативність розгляду та зручність у їх опрацюванні для усіх учасників процесу, а не тільки для суду. «Сьогодні суди висловлюють бажання та готовність до запровадження системи електронного правосуддя, що надасть змогу відійти в суді від паперового обігу, забезпечить швидкий обмін інформацією між судом та учасниками судового процесу», − зауважив А.Овсієнко.

 

 

IMG_4938.JPG

 

 

IMG_4957.JPG

 

IMG_4954.JPG