Головний зміст

vimage1Апеляційний суд Одеської області залишив апеляційну скаргу підсудного без задоволення, а вирок Київського районного суду м. Одеси від 5 квітня 2016 року без змін.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, 11 липня 2014 року приблизно о 21 годині на вул. Ак. Корольова в м. Одесі, чоловік, який являється фактичним власником транспортного засобу «NISSAN TIIDA», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, передав ключі від нього неповнолітньому знайомому, в якого не було посвідчення водія, та попросив його з’їздити за алкогольними напоями.

 

Неповнолітній взяв із собою двох пасажирів та попрямував по вул. Люстдорфська дорога в м. Одесі. Відповідно до висновку експерта, швидкість руху автомобіля становила приблизно 120 км/год, що в два рази перевищує дозволену в населеному пункті швидкість.

 

Рухаючись на технічно справному автомобілі, хлопець в’їхав правими колесами у вибоїну на дорозі, в результаті чого не впорався з керуванням та скоїв наїзд на залізобетонну опору ліній електромереж.

 

В результаті ДТП обидва пасажири автомобіля отримали тяжкі тілесні ушкодження. Одна з пасажирів, в результаті отриманих травм перебувала рік в стані коми, після чого померла. Зазначимо, що дівчині на той час було 24 роки.

 

Таким чином, вироком Київського районного суду м. Одеси від 05.05.2016 року власника автотранспортного засобу було засуджено за ст. 287 КК України та призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі. Також суд зобов’язав чоловіка сплатити майнову шкоду у розмірі 72412 гривень та моральну компенсацію в розмірі 100000 гривень.

 

В свою чергу, вироком Київського районного суду м. Одеси від 26.10.2015 року хлопця, який знаходився за кермом транспортного засобу було засуджено за ч. 2 ст. 286 КК України та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.

 

Також зазначимо, що справа розглядалася досить тривалий час, оскільки власник транспортного засобу не визнавав своєї вини, не бажав відшкодовувати збитки та допомагати в лікуванні дівчини.

 

На обидва вироки Київського районного суду засудженими були подані апеляційні скарги, проте Апеляційний суд Одеської області залишив їх без задоволення, а рішення місцевого суду без змін.