Головний зміст

kreditnayaistoriay 3 11До Вищої ради правосуддя стали надходити численні звернення суддів з проханням ознайомитись із суддівським досьє під час розгляду кадрових та дисциплінарних питань.

 

 

 

 

 

 

Пункт 6 частини першої статті 93 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» передбачає, що формування і ведення суддівського досьє здійснює Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

 

ВККСУ передає суддівські досьє на електронних носіях виключно для підготовки членами Ради до розгляду відповідних кадрових та дисциплінарних питань, у зв’язку з чим ознайомлення з ними неможливе.

 

Нагадаємо, що відповідно до пункту 7.2. Положення про порядок ведення суддівського досьє, затвердженого рішенням Ради суддів України від 05 червня 2015 року№57, суддя має право ознайомлюватися з матеріалами суддівського досьє та здійснювати виписки з нього, виготовляти копії та використовувати засоби відео та фото фіксації, а також надавати для долучення до суддівського досьє інші документи щодо своєї кар’єри та виконання роботи судді.

 

Таким чином, якщо суддя бажає ознайомитись із власним досьє, він має звернутись до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.