Головний зміст

e dekЯк відомо, до НАЗК неодноразово зверталися зі скаргами на негативні наслідки, які виникли в результаті оприлюднення декларацій про доходи. Тож на слуханнях обговорили пропозиції окремих органів державної влади про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції».

 

 

 

 

 

Зокрема, пропонувалося обмеження відображення у відкритому доступі декларацій окремих категорій суб’єктів декларування, осіб, які належать до особового складу державних органів і військових формувань (правоохоронних органів), що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, безпосередньо беруть участь в обороні, забезпеченні державної безпеки, охороні правопорядку, боротьбі з тероризмом, нагляді за додержанням законодавства у військових формуваннях з метою забезпечення національної безпеки або для захисту життя, здоров’я, майна суб’єктів декларування та членів їх сімей.

 

За участі членів Комітету, головиНАЗК Наталії Корчак, Головного військового прокурораАнатолія Матіоса, інших посадовців, експертів було прийнято рішення про збір інформації про факти настання негативних наслідківчерез оприлюднення у відкритому доступі декларацій зазначених вище категорій суб’єктів декларування.

 

З відповідними запитами звернуться до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби зовнішньої розвідки України, Міністерства оборони України, Головного Управління розвідки Міністерства оборони України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.