Головний зміст

136204Вчора, 13 липня 2017 року , Вища рада правосуддя під час засідання розглянула питання про надання консультативного висновку щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення процедури формування та організації діяльності Вищої ради правосуддя)» (реєстраційний № 6254).

 

 

Доповідачем виступив член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич.

 

 З його словами, у пояснювальній записці до законопроекту № 6254 зазначено, що метою і завданнями його прийняття є забезпечення реалізації єдиної державної політики у сфері правосуддя, уточнення правового статусу Вищої ради правосуддя в системі органів судової влади, створення прозорих правил формування та функціонування цього органу.

 

Також Вадим Беляневич зазначив, що законопроект № 6254 опрацьовано членами Вищої ради правосуддя спільно із працівниками секретаріату ВРП.

 

Розглянувши проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення процедури формування та організації діяльності Вищої ради правосуддя)» (реєстраційний № 6254), Вища рада правосуддя дійшла висновку про недоцільність його прийняття.

 

Таким чином, Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо законопроекту № 6254 та надіслати його Верховній Раді України.