Головний зміст

primenenie konvencii o zashite prav cheloveka i osnovopolagaushih svobod i praktiki evropeiskogo syda po pravam cheloveka kak istochnikov prava pri rassmotrenii nalogovih sporov12 липня 2017 року у ВРУ відбулись Комітетські слухання на тему: «Виконання рішень Європейського суду з прав людини: сучасний стан та перспективи».

 

 

 

 

 

 

У заході взяли участь народні депутати - члени Комітету І.Алексєєв, Н.Новак, А.Помазанов, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини І.Ліщина, начальник відділу Департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи П.Пушкар, судді Верховного Суду України, представники міністерств, міжнародних інститутів та організацій, науково-експертних установ, громадськості.

 

Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина розповів, що Україна посідає 2 місце за кількістю сплав на розгляді у ЕСПЛ.

 

На першому місці знаходиться Туреччина, на третьому - Угорщина. За даними Івана Ліщини, всього на розгляді ЄСПЛ знаходиться близько  18,7 тисяч справ проти України щодо невиконання рішень національних судів.

 

Джерело: «Протокол»