Головний зміст

1422618870Національне агентство з питань державної служби повідомило про наміри розширити перелік осіб, які звільняються від атестації на знання української мови, а кількість ВНЗ, у яких можна отримати посвідчення – скоротити.

 

 

 

 

Пропозиції полягають в наступному:

 

  • внести зміни до Державного бюджету України на 2017 рік з метою виділення коштів на проведення атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою;
  • розширити список осіб, яким не потрібно проходити атестацію у разі наявності у них позитивних оцінок з української мови у шкільному атестаті або дипломі ВНЗ;
  • зменшити кількість ВНЗ, які мають право надавати освітні платні послуги щодо проведення зазначеної атестації.

 

Інформацію надали Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. До наступного засідання НАДС має підготувати узагальнені пропозиції та зауваження з метою внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України.

 

Нагадаємо, згідно з положеннями статті 20 Закону України «Про державну службу», однією із загальних вимог до осіб, які претендують на вступ на державну службу, є вільне володіння державною мовою. 28 квітня 2017 року Кабінет Міністрів України затвердив Порядок атестації осіб, які претендують на вступ на державну службу, щодо вільного володіння державною мовою.

 

Дізнатися, де в Одесі отримати посвідчення про вільне володіння державною мовою, можна за посиланням.