Головний зміст

1341383680 random8943 04 07 12Сьогодні, 14 липня 2017 року, Київський районний суд м. Одеси взяв під варту 2 чоловіків, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.

 

 

 

 

 

Так, згідно ухвали слідчого судді, 11 липня 2017 року приблизно о 18 годині 30 хвилин підозрювані, перебуваючи у приміщенні грального залу «Лотомаркет», розташованого по вул. Академіка Глушко в м. Одесі, вступили в злочинну змову з метою заволодіння грошовими коштами.

 

За версією слідства, один із чоловіків відкрито проник через вікно до касового приміщення та обома руками схопив за зап’ястя жінку, яка працює у вказаному закладі касиром. Своїми діями підозрюваний позбавив потерпілу можливості вільно пересуватися та чинити опір.

 

В цей час інший чоловік, шляхом нанесення удару ногою по дверям касового приміщення також проник всередину. Після цього підозрювані почали вимагати у жінки вказати на місце де зберігались грошові кошти. При цьому чоловіки застосовували в область обличчя потерпілої балончик із газом сльозоточивої дії.

 

Під тиском підозрюваних жінка вказала на шухляду стола в якій знаходились грошові кошти.

 

В результаті, підозрювані відкрито викрали грошові кошти на загальну суму 200 тисяч гривень.

 

Проте, вже через декілька годин чоловіки були затримані співробітниками поліції на вул. Люстдорфська дорога в м. Одесі.

 

Таким чином, слідчий суддя обрав підозрюваним у скоєнні розбійного нападу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 09.09.2017 року.

 

Санкція інкримінованої їм статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

 

Також зазначимо, що ухвалою слідчого судді від 14.07.2017 року було накладено арешт на майно, яке було вилучене у підозрюваних під час огляду місця події, а саме: грошові кошти (300 купюр номіналом 500 гривень, 200 купюр номіналом 200 гривень, 100 купюр номіналом 100 гривень), металевий ніж, 8 мобільних телефонів, металевий газовий балончик сльозоточивої дії, металеві кайданки, транспортний засіб «BMW X5» та інше майно.

 

Звернемо увагу, що ухвали слідчого судді ще не набрали чинності.