Головний зміст

konkurssВ рамках другого етапу кваліфікаційного оцінювання, що провела Вища кваліфікаційна комісія суддів України з 21 квітня по 17 липня 2017 року, 59 (40%) кандидатів із негативними висновками Громадської ради доброчесності припинили участь у конкурсі на посади суддів Верховного Суду.

 

 

 

Зазначимо, що з них 51 кандидат не підтвердив здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді.

 

Всього ГРД надала 140 негативних висновків стосовно кандидатів, які пройшли до другого етапу кваліфікаційного оцінювання. До 239 (63%) кандидатів у громадськості не було питань щодо доброчесності та професійної етики.

 

Загалом із винесених на розгляд Комісії 140 висновків ГРД самостійно скасувала шість та одну інформацію замінила на висновок. Восьмеро кандидатів із негативними висновками подали заяву про припинення участі у конкурсі. Таким чином, Комісією розглянуто 126 висновків ГРД.

 

Під час співбесід у складі колегій ВККСУ визнала 25 кандидатів, за якими був висновок, такими, що не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Ще двох кандидатів Комісія визнала такими без висновку ГРД.

 

Під час пленарних засідань ВККСУ ще 26 кандидатів не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Стосовно двох кандидатів призупинено кваліфікаційне оцінювання. Отже, кількість кандидатів, які не підтвердили здатності здійснювати правосуддя у новому Верховному Суді від числа розглянутих Комісією висновків ГРД, також становить 40%.

 

Рейтинг кандидатів на посади суддів Верховного Суду буде сформовано та оприлюднено до 1 серпня 2017 року.