Головний зміст

nazkВ Національному агентстві з питань запобігання корупції розпочала роботу Робоча група з питань організації проведення зовнішньої незалежної технічної експертизи програмно-апаратного комплексу інформаційно-телекомунікаційної  системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» (ІТС Реєстр).  

 

 

 

Робочою групою було підготовлене Технічне завдання на проведення експертизи ІТС Реєстр, в якому визначено об’єкти технічної експертизи, перелік робіт, технічні  й документальні вимоги, терміни виконання робіт.

 

Також Робоча група  запропонувала запустити дві експертизи паралельно:    провести експертизу діючої системи   ІТС Реєстр  та провести  тестування модуля верифікації та логічного контролю (модуль  розроблений на замовлення ПРООН).

 

Передбачається, що під час проведення  експертизи  ІТС Реєстр   продовжуватиме  функціонувати у повній мірі, безперебійно.

 

До робочої групи НАЗК увійшли представники Громадської ради при Національному агентстві, громадськість та експерти в сфері ІТ.

 

Нагадаємо, в 2017 році нестабільна робота Реєстру викликала незадоволення громадськості та стала причиною продовження терміну подачі електронних декларацій.