Головний зміст

1455795813 forze armate2 0 1Указ Президента України №178/2017 «Про проведення у серпні 2017 року призову громадян України на строкову військову службу до Національної гвардії України» учора, 8 серпня, набрав чинності.

 

 

 

 

 

 

Документ розпочав хвилю додаткового призову на строкову військову службу до Національної гвардії України. Призову підлягають приридатні за станом здоров'я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

 

З метою підготовки до виконання функції охорони органів та установ системи правосуддя здійснюватиметься додатковий відбір близько 1000 кандидатів, -  повідомляє Національна гвардія України.

 

Згідно із пунктом 39 розділу ХІІ Закону України «Про судоустрій і статус суддів», ця функція тимчасово покладена на підрозділи Національної гвардії і Національної поліції: «Тимчасово, на період до початку виконання в повному обсязі повноважень Служби судової охорони, підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу здійснюється підрозділами Національної поліції України та Національної гвардії України».

 

Тож набір строковиків проходитиме суто в підрозділи, які виконують завдання з конвоювання, екстрадиції й охорони підсудних. До виконання завдань у зоні проведення АТО строковики не залучатимуться.