Головний зміст

konkurssВища рада правосуддя отримала від ВККСУ рекомендації щодо призначення на посади суддів 120 переможців конкурсу до нового Верховного Суду.

 

 

 

 

 

 

 

Надалі Вища рада правосуддя має розглянути зазначені рекомендації, а за результатами розгляду ухвалити рішення про внесення подання Президентові України про призначення на посаду судді або про відмову у внесенні такого подання.

 

Рада може відмовити у внесенні Президентові України подання про призначення судді на посаду виключно з підстав порушення визначеного законом порядку призначення на посаду судді або наявності обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидата критерію доброчесності чи професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв’язку з таким призначенням.

 

Президент України призначатиме на посаду судді Верховного Суду лише за поданням Вищої ради правосуддя.

 

Зважаючи на те, що в соцмережах та ЗМІ лунають сумніви стосовно відповідності деяких кандидатів до ВС критеріям доброчесності, Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк наголошує: ВРП забезпечить відкритість та прозорість усієї процедури розгляду рекомендацій на посади суддів Верховного Суду.

 

Засідання, на яких будуть розглядатися кандидатури на посади суддів Верховного Суду, можна буде переглянути через Youtube-канал ВРП у режимі реального часу.