Головний зміст

104238Вища кваліфікаційна комісія суддів України опублікувала на своєму сайті роз’яснення стосовно реєстрації намірів суддів щодо участі у кваліфікаційному оцінюванні.

 

 

 

 

 

 

Так, ВККСУ звертає увагу, що при заповненні форми реєстрації намірів щодо участі у проходженні кваліфікаційного оцінювання окремі судді апеляційних і місцевих загальних судів не обрали відповіді на запитання щодо спеціалізації (кримінальна або цивільна), за якою вони мають намір проходити оцінювання на відповідність займаній посаді.  У формі реєстрації намірів це запитання має формулювання «З урахуванням якої визначеної для Вас у суді спеціалізації (у разі визначення) Ви маєте намір проходити кваліфікаційне оцінювання».

 

Для суддів апеляційних і місцевих загальних судів, які мають намір взяти участь в оцінюванні на відповідність займаній посаді, відповідь на це запитання є обов’язковою. Судді, які не надали відповіді на це запитання, можуть пройти процедуру реєстрації намірів повторно.

 

Кваліфікаційне оцінювання суддів апеляційних і місцевих загальних судів проводитиметься з урахуванням обраної ними спеціалізації у разі її відповідності:

1) спеціалізації суду;

2) визначеній судді у відповідному суді спеціалізації (за наявності такого визначення).

 

Питання про визначення спеціалізації, з урахуванням якої суддя проходитиме кваліфікаційне оцінювання, вирішуватиметься Комісією при призначенні такого оцінювання.

 

Крім того, ВККСУ повідомляє, що з інформацією про найбільш поширені питання, а також відповіді на них можна ознайомитись за цим посиланням.