Головний зміст

alcoСьогодні, 11 серпня 2017 року, Київський районний суд м. Одеси позбавив 9 водіїв права керування транспортними засобами.

 

 

 

 

 

 

Зазначені водії вчинили адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння).

 

Так, згідно постанови суду, один із водіїв рухався на транспортному засобі «LEXUS ES350» по вул. Академіка Корольова в Одесі з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: нестійка хода, запах алкоголю з порожнини рота, почервоніння очей.

 

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в присутності двох свідків.

 

Будучи належним чином повідомленим про дату та час судового засідання чоловік до суду не з’явився у зв’язку з хворобою, на підставі чого подав письмове клопотання про відкладення розгляду справи.

 

Судом було задоволене клопотання та перенесено розгляд справи на 11.08.2017 року.

 

Більше того, сьогодні, в день розгляду справи, чоловік знову подав клопотання про відкладення судового розгляду в зв’язку з необхідністю скористатися юридичною допомогою.

 

Проте суд прийшов до висновку, що вказане клопотання задоволенню не підлягає. Своє рішення він мотивував тим, що чоловік мав більше 30 днів для реалізації свого права на захист, проте, правовими послугами адвоката не скористався.

 

Суд зазначив в постанові, що вбачає в діях чоловіка ознаки зловживання своїми правами, тобто, навмисного затягування розгляду справи про адміністративне правопорушення.

 

За наслідками розгляду зазначених 9 справ про адміністративні правопорушення, суд позбавив всіх водіїв права керування транспортними засобами строком на 1 рік кожного.

 

Також, у разі набрання чинності постановами суду, водії будуть зобов’язані сплатити штраф до Державного бюджету на загальну суму майже 100 тисяч гривень.