Головний зміст

nazkВ липні 2017 року розпочала діяти Мережа з питань доброчесності членами якої є антикорупційні органи з різних країн світу, що поділяють спільні цінності та мають повноваження стосовно моніторингу дотримання принципів прозорості, етичної поведінки та доброчесності серед державних службовців.

 

 

 

 

 

 

Наразі членами Мережі є 14 установ з 14 різних країн на 4 континентах. Одним з ініціаторів створення Мережі з питань доброчесності виступило Національне агентство з питань запобігання корупції України.

 

Мережа має стати міжнародною платформою для визначення основних напрямків та механізмів міжнародного співробітництва світової антикорупційної спільноти, що в подальшому сприятиме об’єднанню міжнародних зусиль у боротьбі з корупцією.

 

Головною метою Мережі є обмін інформацією та найкращими практиками серед її членів, оскільки така взаємодія антикорупційних органів сприятиме просуванню культури доброчесності у країнах, котрі представлені у Мережі, а також на міжнародному рівні.

 

Незважаючи на різні правові традиції, статуси та місії учасники Мережі мають спільні цінності та виконують завдання, пов'язані з прозорістю та етикою державних службовців.

 

Ознайомитись з більш детальною інформацією можна на офіційному веб-сайті Мережі з питань доброчесності.