Головний зміст

article3202Щорічно, починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права (Указ Президента України від 08 грудня 2008 року № 1149). Тиждень завжди включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

 

 

 

 

 

 

У 2017 році Розпорядженням Уряду № 579-р передбачено проведення Всеукраїнського тижня права 813 грудня.

 

Галузеві та регіональні плани заходів з участі у проведенні у 2017 році Всеукраїнського тижня права мають розробити до 1 жовтня.

 

Уряд розпорядився 8 грудня провести у навчальних закладах Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

 

У листопаді—грудні на телебаченні та у ЗМІ будуть висвітлюватися питання реалізації і захисту прав людини. В Тиждень права організують показ художніх та документальних фільмів про права людини та правозахисну діяльність в Україні.

 

Впродовж 4—10 грудня у навчальних закладах, закладах культури, військових частинах, установах виконання покарань проведуть тематичні лекції, бесіди, зустрічі за круглим столом, правові конкурси, ігри, змагання тощо.

 

Кілька днів – з 4 по 8 грудня – громадські приймальні та юридичні клініки надаватимуть населенню безоплатну первинну правову допомогу. На цей період заплановано проведення книжкових виставок, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту.

 

5—7 грудня проведуть Міжнародний правничий конкурс імені В. М. Корецького, а 6—8 грудня відбудеться виставка-форум та благодійний захід «Правники –суспільству».

 

На офіційних веб-сайтах будуть розміщені інформаційні банери з інформацією щодо проведення Всеукраїнського тижня права.

 

До участі в тижневому заході долучяться Міністерства, центральні органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, Координаційний центр з надання правової допомоги, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, професійні об’єднання правників, громадські та міжнародні організації.