Головний зміст

163Національна поліція України підписала з ПрАТ «Київстар» Меморандум про співпрацю, в рамках якого сторони запускають спільний соціальний проект «Пошук дітей».

 

 

 

 

 

 

Меморандум передбачає правові і технічні аспекти цієї співпраці, зокрема – порядок інформування абонентів мобільного зв’язку про зникнення дітей, - розповідають у МВС.

 

З 15 вересня в Києві проект «Пошук дітей» працюватиме в пілотному режимі. В подальшому, після оцінки результатів його роботи та ефективності, буде йти мова про поширення на всю територію України, адже діти є найбільш вразливою соціальною категорією населення. У 2015 році до Нацполіції надійшло понад 4,5 тисячі повідомлень про зникнення дітей, а в минулому році таких повідомлень було близько 6 тисяч.

 

«В першу добу після зникнення поліції вдається відшукати близько 85% дітей, але залишаються ті 15%, яких так і не вдається відшукати, або знаходимо ми їх вже неживими» - розповіла Анастасія Дєєва.

 

Послуга на базі SMS повідомлень допоможе оперативно сповіщати абонентів «Київстар», які могли перебувати поруч з місцем події, про зниклих дітей. Текст SMS міститиме інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на сайт з фотографією, а також контакти поліції, куди можуть звертатися потенційні свідки, які хочуть допомогти в пошуку.

 

Ідея прийшла зі Сполучених штатів Америки: система оповіщення Amber Alert об’єднує навколо пошуку викрадених дітей і суспільство, і поліцію, і ЗМІ.